gratis tips en advies bij witgoed problemen Nieuw witgoed online bestellen Witgoed reparatie bij u thuis


Pomp problemen bij wasmachines.


Het meest voorkomende probleem bij de wasautomaat is dat de wasmachine het  water niet afvoert. De wasmachine maakt dan vaak vreemde geluiden en gaat niet meer verder met het programma. U kunt dit echter vaak eenvoudig zelf verhelpen.

Al eerst zorgt u dat de wasmachine stroomvrij is, dus stekker eruit of trekschakelaar uit. Zorg dat u de wasmachine eerst leegmaakt. Dit kunt u doen door het filter voorzichtig los en vast te draaien zodat u gedoseerd telkens een hoeveel water af kunt tappen. Als u een waterstofzuiger heeft kunt u hiermee snel de trommel leeg zuigen. Hierna controleert u of er niets in het pomphuis is gekomen (b.v. een knoop, muntstuk, haarbandjes etc). Controleer of de pompvleugel vrij kan rond bewegen.

Aan de binnenzijde van de wasautomaat gaat er een slang van de kuip naar de pomp, vaak komt hier ook van alles in terecht zoals bh-beugels, muntjes en spullen uit broekzakken. Als deze slang verstopt zit zal de machine even open gemaakt moeten worden.

Als er te veel speling op het asje van de pompvleugel zit en deze ook heen en weer kan bewegen is het tijd voor een nieuwe afvoerpomp. Bij de meeste wasmachine's kunt u een universele afvoerpomp gebruiken. Deze zit meestal met 3 kleine schroefjes vast en vervangen is een klus van hooguit 30 minuten.

Vaak kan voor een paar tientjes de wasmachine gerepareerd worden en weer jaren mee!